Екологічна стійкість та роздільний збір сміття

Екологічна стійкість та роздільний збір сміття

Циркулярна економіка - це нова економічна модель для забезпечення сталого розвитку суспільства при збереженні екологічної стійкості, що дає впевненість в майбутньому. В основу циркулярної економіки покладена концепція вторинної переробки. Переробка матеріалів передбачає, що вони повернуться на ринок у вигляді подібного чи іншого продукту, обмеживши використання невідновлюваних природних ресурсів. Сортування сміття - це початковий етап вторинної переробки.

Алюміній - це матеріал, який ідеально відображає цю концепцію: його можна нескінченно переробляти без втрати якості, а його переробка економить 95% енергії, необхідної для виготовлення нового продукту з сировини.

Сортування алюмінію

Отже, алюміній економить як сировину, так і енергію. Але яких вказівок слід дотримуватись для якісного роздільного збору алюмінію? Слідуйте простим 5 правилам при сортуванні, роздільному збору металевих відходів:

  1. Розділити. На переробку приймаються алюмінієві банки, тара, посуд, контейнери з фольги, жерстяні (консервні) бляшанки, кришки з-під консерви, пусті аерозолі, столові прибори, тара з-під кави, чаю, печива. Не приймаються балончики під тиском, забруднене їжею пакування, небезпечні відходи (акумулятори, батарейки).
  2. Очистити. Всі вироби з металу мають бути очищені від наліпок, етикеток, скотчу, залишків напою чи їжі. Аерозольні балончики мають бути проколоті, щоб вони не вибухнули при стисканні.
  3. Помити. Вторсировина має бути чиста, тому помийте перед тим як сортувати. Одна брудна упаковка може зіпсувати великий об'єм придатної для переробки сировини. Якщо Ви не готові докласти мінімум зусиль, краще викинути тару у загальний бак для сміття.
  4. Висушити. Вторсировина повинна бути сухою, отже, те, що було помито - треба добре висушити.
  5. Стиснути. Стисни контейнер з фольги чи алюмінієву пляшку, вторсировина має займати якомога менше простору при транспортуванні.

Що робить переробка 1 тонни металу?

  • 30-95% економії первинної сировини;
  • 2880 kWt екомномії енергії;
  • на 86% менше забрудненого повітря.

Пошук